Seuraava kisa:
Monaco GP
Aikaa veikata:
12 d, 22 h, 26 min, 57 s

F1 Veikkaukset Veikkaa ilmaiseksi!

Kirjaudu sisään

Tunnus tai sähköposti:

Salasana:

Muista minut:
Oletko unohtanut salasanasi?


Rekisteröidy
tai
Kirjaudu FacebookillaKausi 2020 kahden mestaruuden kausima 9. maaliskuuta 2020 07.19.39 (Testudo)

Taas luulitte väärin! F1veikkaukset.com on kuin onkin päivittynyt tulevaan kauteen ja on valmis vastaanottamaan veikkauksianne! Viime kausi olikin todella tiukka vääntö ja aktiivisia osallistujia oli paljon.

Kausi 2020 puhutaan olevan kahden mestaruuden kausi, sillä jos mestaruutta ei ole saavutettavissa tällä kaudelle, moni talli siirtynee jo aikaisessa vaiheessa täysillä resursseilla kehittämään kauden 2021 autoa. Kehitystyö on toki pitkällä jo monessa tallissa, mutta kausi 2021 on mahdollisuus käännekohtaan monelle tallille. Mercedes on tehnyt kauttaaltaan niin hyvää työtä viime kausina, että saksalaisia voi olla silti vaikea voittaa. Renaultin ja Mclarenin tyyliset ison budjetin tallit, jotka kamppailevat kärkikolmikon takana, ovat sellaisia, joille tämä tilaisuus on parhaiten hyödynnettävissä. Ferrari ja Red Bull pysynevät kärkikolmikossa, vaikkakin Ferrari ei yleensä ole ollut parhaimmillaan suurien muutosten äärellä. Kaudelle 2021 esitellään myös kulukatto, joka voi pienentää isojen tallien etumatkaa, mutta tuskin se täysin sitä poistaa.

Kausi 2020 mennään kuitenkin vielä vanhoilla säännöillä ja talvitestien merkittävin puheenaihe oli Mercedeksen uusi innovaatio DAS (dual-axis-steering). DASilla kuljettaja pystyy säätämään pyöräkulmia vetämällä rattia itseensä päin ja työntämällä sitä poispäin. Tämä antaa suuren hyödyn sillä tallin ei tarvitse tehdä kompromisseja pyöräkulmien suhteen. Pitkillä suorilla kitka pienenee ja huippunopeudet kasvavat, mutkaan mentäessä sen sijaan pitoa saadaan lisättyä. Tämän lisäksi järjestelmällä pystytään vaikuttamaan myös rengaslämpöihin. On mielenkiintoista nähdä, kuinka moni talli lähtee kehittämään omaa järjestelmäänsä, kun FIAlta tuli ilmoitus siitä, että kyseinen järjestelmä on kuitenkin kielletty vuonna 2021. Todennäköisesti Mercedeksen järjestelmä on vienyt aikaa ja resursseja niin paljon, ettei muilla talleilla välttämättä ole mahdollisuutta tai järkeä kehittää omaansa.

Tämä kausi mennään ainakin vielä kahden suomalaiskuskin voimin. Bottas taistelee tosissaan mestaruudesta ja Räikkönen harrastelee peräjoukossa. Alfan suoritukset testeissä eivät olleet mairittelevia, joten saa nähdä riittääkö Räikkösen vauhti taistelemaan pistesijoista. Bottaksen ainoa este mestaruudelle on oma tallikaveri. Rosbergiltakin mestaruus onnistui juuri neljännellä yhteisellä kaudella Hamiltonia vastaan, joten toivottavasti Nastolalainen toistaa saman.

Mielenkiintoista F1-kautta itse kullekin ja tulkaa mukaan veikkaamaan!

Näytä kommentit (16) Kommentoi

Kausiennakko 2018pe 23. maaliskuuta 2018 22.19.27 (Majur1)

Kauden kaksi ensimmäistä harjoitusta on nyt ajettu. Kovin suuria johtopäätöksiä harkoista ei toki voi vetää, mutta muutamia omia huomioita nostan seuraavassa esille.

Mercedes näytti totutun vahvalta. Erityisesti Bottaksen kovilla renkailla ajettu kierros oli todella kova. Red Bull voi olla jopa Ferraria kovempi tällä kaudella, jos vaan koneet kestää. Renault on selvästi saanut koneeseen lisää tehoja ja Neweyn suunnittelema auto näyttää kauniilta ja nopealta. Verstappenilla ja Ricciardolla riittää molemmilla nälkää ja vauhtia taistella useastikin jopa kisan voitoista. Pitkillä vedoilla Härkien vauhti oli toisten tallien kannalta kylmäävää.

Tallien kolmen kärki on melko selvä kauteen lähdettäessä ja oma veikkaukseni on se, että viime kauteen verrattuna Ferrari tippuukin taistelussa kolmanneksi. Harkoissa Kimin vauhti oli parempaa kuin Vettelin, toivottavasti tämä pysyy samanlaisena myös seuraavina päivinä. Kimin pitäisi nyt ottaa mahdollisesta viimeisestä kaudestaan kaikki irti ja taistella tilanteessa kuin tilanteessa entistäkin aggressiivisemmin. Toivottavasti Kimi saisi vielä uralleen sen yhden GP-voiton lisää ja suomalaisen formulakansan ylpeys voisi hyvillä mielin lähteä viettelemään eläkepäiviä.

Force Indian vauhti ei harkoissa näyttänyt entisenlaiselta, mutta tästä ei välttämättä voi vetää liian suuria johtopäätöksiä. Renaultin tehdastalli ja Mclaren-Renault voivat molemmat olla joissain kisoissa hyvin lähellä kärkikolmikon vauhtia. Tässä on toki sama mutta, mikä Renaultin moottoreilla kulkevilla talleilla on ollut edellisinäkin kausina - nimittäin luotettavuus. Silti silloin kun koneet kestää, ei sitä tiedä vaikka Alonsokin nähtäisiin vielä palkintokorokkeella tällä kaudella.

Haassilla ei välttämättä ole se kovin kuskikaksikko, mutta hyvä vauhti harkoissa antaa luvan odottaa hyvää kautta. Williams, Sauber ja Toro Rosso taitavat olla niitä tämän kauden perän pitäjiä, vaikka henkilökohtaisesti toivoisinkin näkeväni perinteiset tallit ja Hondan moottoritoimittajana entisenlaisena menestyskoneena.

Kuskimestaruudesta voi tulla useammankin kuljettajan kamppailu, vaikka Mercedes kaksikko on varmasti tiukimmin siinä kamppailussa mukana. Uskon ja toivon Valtterin ottavan heti kauden alkuhetkillä niskalenkin nelinkertaisesta maailmanmestarista. Vaikeaa se tulee varmasti olemaan, mutta Bottaksella on vauhti ja itseluottamus kohdillaan. Vettel, Verstappen ja Ricciardo pääsevät kaikki varmasti lähelle, mutta kuinka lähelle, jää nähtäväksi. Jännittävä F1-kausi ja Veikkaus-kausi tulossa. Toivottavasti mahdollisimman moni pysyy loppuun asti mukana!

Näytä kommentit (11) Kommentoi

Puolikas talvitestejä, kausi 2018 lähestyyla 3. maaliskuuta 2018 18.21.43 (Majur1)

Uusi kausi on taas lähestymässä. Ensimmäinen kisa ajetaan tuttuun tapaan Australian Melbournessa tämän kuun lopussa 23-25.3. Yhtä suuria muutoksia ei ole tälle kaudelle luvassa kuin mitä viime kaudelle, mutta kilpailu on jokatapauksessa kovaa kärkitallien kesken. Red Bull paransi otteitaan loppukaudesta ja Ferrari antoi tasaväkisen mestaruuskisan melkein viimeisiin kilpailuihin asti. Mercedes toki lähtee tähänkin kauteen ennakkosuosikkina, mutta tallin sisäinen kamppailu lähtee tasaisemmalta alustalta tälle kaudelle. Pystyykö Bottas taistelemaan tosissaan mestaruudesta loppuun asti?

Entä millaisen haasteen huipputalleille antaa McLaren, joka on siirtynyt Renaultin voimayksiköihin? Ensimmäisen viikon testeissä McLaren on ollut yllättävänkin nopea ja samanlaista fiaskoa ei ole ollut nähtävissä kuin viime vuosina tähän vuoden aikaan. Hondan yhteistyö Toro Rosson kanssa vaikuttaa toimivan myös paremmin kuin McLarenin kanssa. Tätä yhteistyötä kannattaa pitää silmällä tällä kaudella, sillä melko hyvä veikkaus on, että saman merkin kone jyllää myöhemmin myös emotallinkin sisuksissa.

Näkyvin muutos tälle kaudelle on ns. halo-turvakaari. Tämän ulkonäöstä ja hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta turvallisuusnäkökulmat ovat aina tärkeitä kehitysaskelia. Viime kaudella nähdyt hainevät ja ylimääräiset väpättävät t-siivet ovat historiaa ja uudet autot näyttävät näiltä osin paljon virtaviivaisimmilta ja kauniimmilta. Ensi viikolla nähdään uusi 4 päivän testisessio, mielenkiintoista nähdä, otetaanko silloin koneista jo kaikki irti.

Näytä kommentit (0) Kommentoi
Näytä vanhemmat kirjoitukset

Äänestys

Taisteleeko Räikkönen kaudella 2020 pistesijoista?

Kyllä, joka kisassa
Kyllä, joka toisessa kisassa
Vain muiden epäonnistuessa
Ei, korkeintaan hajapisteitä
 Näytä tulokset


Käyttäjäehdot Rekisteriseloste
F1Veikkaukset.com © 2009-2021. Ota yhteyttä