Seuraava kisa:

Aikaa lähtöön:

F1 Veikkaukset Veikkaa ilmaiseksi!

Kirjaudu sisään

Tunnus tai sähköposti:

Salasana:

Muista minut:
Oletko unohtanut salasanasi?


Rekisteröidy
tai
Kirjaudu Facebookilla

GP:t
Kausiennakko 2018pe 23. maaliskuuta 2018 22.19.27 (Majur1)

Kauden kaksi ensimmäistä harjoitusta on nyt ajettu. Kovin suuria johtopäätöksiä harkoista ei toki voi vetää, mutta muutamia omia huomioita nostan seuraavassa esille.

Mercedes näytti totutun vahvalta. Erityisesti Bottaksen kovilla renkailla ajettu kierros oli todella kova. Red Bull voi olla jopa Ferraria kovempi tällä kaudella, jos vaan koneet kestää. Renault on selvästi saanut koneeseen lisää tehoja ja Neweyn suunnittelema auto näyttää kauniilta ja nopealta. Verstappenilla ja Ricciardolla riittää molemmilla nälkää ja vauhtia taistella useastikin jopa kisan voitoista. Pitkillä vedoilla Härkien vauhti oli toisten tallien kannalta kylmäävää.

Tallien kolmen kärki on melko selvä kauteen lähdettäessä ja oma veikkaukseni on se, että viime kauteen verrattuna Ferrari tippuukin taistelussa kolmanneksi. Harkoissa Kimin vauhti oli parempaa kuin Vettelin, toivottavasti tämä pysyy samanlaisena myös seuraavina päivinä. Kimin pitäisi nyt ottaa mahdollisesta viimeisestä kaudestaan kaikki irti ja taistella tilanteessa kuin tilanteessa entistäkin aggressiivisemmin. Toivottavasti Kimi saisi vielä uralleen sen yhden GP-voiton lisää ja suomalaisen formulakansan ylpeys voisi hyvillä mielin lähteä viettelemään eläkepäiviä.

Force Indian vauhti ei harkoissa näyttänyt entisenlaiselta, mutta tästä ei välttämättä voi vetää liian suuria johtopäätöksiä. Renaultin tehdastalli ja Mclaren-Renault voivat molemmat olla joissain kisoissa hyvin lähellä kärkikolmikon vauhtia. Tässä on toki sama mutta, mikä Renaultin moottoreilla kulkevilla talleilla on ollut edellisinäkin kausina - nimittäin luotettavuus. Silti silloin kun koneet kestää, ei sitä tiedä vaikka Alonsokin nähtäisiin vielä palkintokorokkeella tällä kaudella.

Haassilla ei välttämättä ole se kovin kuskikaksikko, mutta hyvä vauhti harkoissa antaa luvan odottaa hyvää kautta. Williams, Sauber ja Toro Rosso taitavat olla niitä tämän kauden perän pitäjiä, vaikka henkilökohtaisesti toivoisinkin näkeväni perinteiset tallit ja Hondan moottoritoimittajana entisenlaisena menestyskoneena.

Kuskimestaruudesta voi tulla useammankin kuljettajan kamppailu, vaikka Mercedes kaksikko on varmasti tiukimmin siinä kamppailussa mukana. Uskon ja toivon Valtterin ottavan heti kauden alkuhetkillä niskalenkin nelinkertaisesta maailmanmestarista. Vaikeaa se tulee varmasti olemaan, mutta Bottaksella on vauhti ja itseluottamus kohdillaan. Vettel, Verstappen ja Ricciardo pääsevät kaikki varmasti lähelle, mutta kuinka lähelle, jää nähtäväksi. Jännittävä F1-kausi ja Veikkaus-kausi tulossa. Toivottavasti mahdollisimman moni pysyy loppuun asti mukana!

Näytä kommentit (11) Kommentoi

Puolikas talvitestejä, kausi 2018 lähestyyla 3. maaliskuuta 2018 18.21.43 (Majur1)

Uusi kausi on taas lähestymässä. Ensimmäinen kisa ajetaan tuttuun tapaan Australian Melbournessa tämän kuun lopussa 23-25.3. Yhtä suuria muutoksia ei ole tälle kaudelle luvassa kuin mitä viime kaudelle, mutta kilpailu on jokatapauksessa kovaa kärkitallien kesken. Red Bull paransi otteitaan loppukaudesta ja Ferrari antoi tasaväkisen mestaruuskisan melkein viimeisiin kilpailuihin asti. Mercedes toki lähtee tähänkin kauteen ennakkosuosikkina, mutta tallin sisäinen kamppailu lähtee tasaisemmalta alustalta tälle kaudelle. Pystyykö Bottas taistelemaan tosissaan mestaruudesta loppuun asti?

Entä millaisen haasteen huipputalleille antaa McLaren, joka on siirtynyt Renaultin voimayksiköihin? Ensimmäisen viikon testeissä McLaren on ollut yllättävänkin nopea ja samanlaista fiaskoa ei ole ollut nähtävissä kuin viime vuosina tähän vuoden aikaan. Hondan yhteistyö Toro Rosson kanssa vaikuttaa toimivan myös paremmin kuin McLarenin kanssa. Tätä yhteistyötä kannattaa pitää silmällä tällä kaudella, sillä melko hyvä veikkaus on, että saman merkin kone jyllää myöhemmin myös emotallinkin sisuksissa.

Näkyvin muutos tälle kaudelle on ns. halo-turvakaari. Tämän ulkonäöstä ja hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta turvallisuusnäkökulmat ovat aina tärkeitä kehitysaskelia. Viime kaudella nähdyt hainevät ja ylimääräiset väpättävät t-siivet ovat historiaa ja uudet autot näyttävät näiltä osin paljon virtaviivaisimmilta ja kauniimmilta. Ensi viikolla nähdään uusi 4 päivän testisessio, mielenkiintoista nähdä, otetaanko silloin koneista jo kaikki irti.

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Formulat palaavat kesälaitumilta!pe 25. elokuuta 2017 18.55.31 (Testudo)

Suorastaan kirmaten formulat ovat taas palanneet kesälaitumilta eetteriin! Onkin mielenkiintoista nähdä onko kesätauon jälkeen tallien suhteellinen suorituskyky keinahtanut suuntaan tai toiseen. Nyt kauden loppupuoliskon alkaessa onkin hyvä peilata alkukauden tapahtumia, mitkä tallit ovat onnistuneet ja mitkä epäonnistuneet. Mistä tilanteesta tallit lähtevät loppukauteen.

Aivan ensimmäisten kisojen perusteella olin ainakin itse hyvin yllättynyt Ferrarin todellisesta suorituskyvystä vaikka merkkejä siitä olikin nähtävillä jo alkukauden testeistä. Alusta asti oli selvää, että mestaruustaistelussa saattoi hyvinkin olla mukana vähintään kaksi tallia. Viimeistä kisaa ennen tilanne vaikutti selkeästi siltä, että Mercedes olisi saanut selkeän yliotteeen Ferrarista. Ferrari otti kuitenkin kaksoivoiton Unkarista, joka tosin oli Ferrarin autolle hyvin sopiva rata. Kuntopuntari (viimeiset 5 kisaa) näyttää kuitenkin hyvältä Mercedeksen silmin:

Bottas 94
Hamilton 84
Vettel 73
Ricciardo 65
Räikkönen 49

Laskelmieni mukaan Bottas johtaisi MM-sarjaa, jos laskettaisiin vain viimeisen viiden kisan tulokset. Tämä lupaa hyvää suomalaiskatsojien loppukauteen. MM-sarjan tilanteeseen lasketaan kuitenkin kaikkien osakilpailujen tulokset, mutta kuntopuntarista näkee kuitenkin suuntaa mihin loppukausi voi johtaa. Mestaruustaistelussa on mukana kolme kuljettajaa Vettel 202 p, Hamilton 188 p ja Bottas 169 p. Pitkästä aikaa suomalainenkin taistelee tosissaan mestaruudesta.

Kauden alkupuoliskolla on ollut neljä osakilpailuvoittajaa: Vettel 4, Hamilton 4, Bottas 2 ja positiivisena yllättäjänä Ricciardo yhdellä voitollaan. Vaikka Bottaksella onkin mestaruustaistelussa mukana olevista kuljettajista vähiten voittoja, hänen tasaisuutensa voi nousta arvoon arvaamattomaan. Kukaan muu sarjan kuskeista ei ole ollut podiumilla jokaisessa viidessä edellisessä kisassa.

McLaren Hondan alkukausi on ollut täysi fiasko vaikka Unkarin tulos antoikin pientä lohtua heidän tilanteeseen. Sauberin alkukausi on ollut juuri niin huono kuin osasin odottaa, ja sieltä tuskin suurta parannusta tulee loppukautenakaan. Renaultin odotin ottavan selkeämmän harppauksen kohti kärkikamppailuja, mutta sitä se ei ole tehnyt. Sitä voi pitääkin pienenä pettymyksenä. Renaultin tilannetta pahentaa entisestään se, että heillä on vain yksi kuski, joka tuo pisteitä kisoista – kaikki Renaultin 26 pistettä on Hulkenbergin käsialaa.

Yksittäisistä kuskeista Palmer, Vandoorne, Kvyat ja Stroll ovat selkeimmin epäonnistuneet. Kaikki nuoria kavereita. Stroll on ehdottomasti parantanut otteitaan, joten melkein hän on jo kammennut itsensä tuolta listalta pois. Vandoorne on Alonsoon verrattaessa ollut selkeästi heikompi, vaikka toki auto nyt onkin mikä on. Selkeästi tämän vuoden fyysiset autot eivät ole helppoja laitteita nuorille supertalenteillekaan.

Loppukaudesta tulee vielä yksi historian mielenkiintoisimmista, kun mestaruustaistelu tiivistyy tiivistymistään. Kaikki mahdollisuudet on vielä siihen, että kauden loputtua voitaisiin juhlia suomalaista maailmanmestaria!

Näytä kommentit (0) Kommentoi
Näytä vanhemmat kirjoitukset

Äänestys

Minkä tallin uskot tekevän suurimman harppauksen suorituskyvyssään kauden aikana?

 20%
Mercedes
 17%
Ferrari
 13%
Red Bull
 17%
Alfa Romeo
 7%
Haas
 13%
Renault
 0%
Toro Rosso
 3%
MacLaren
 3%
Racing Point
 7%
Williams
Vastaajia: 30.


Käyttäjäehdot Rekisteriseloste
F1Veikkaukset.com © 2009-2020. Ota yhteyttä