Seuraava kisa:

Aikaa lähtöön:

F1 Veikkaukset Veikkaa ilmaiseksi!

Kirjaudu sisään

Tunnus tai sähköposti:

Salasana:

Muista minut:
Oletko unohtanut salasanasi?


Rekisteröidy
tai
Kirjaudu Facebookilla

GP:t
Formulat palaavat kesälaitumilta!pe 25. elokuuta 2017 18.55.31 (Testudo)

Suorastaan kirmaten formulat ovat taas palanneet kesälaitumilta eetteriin! Onkin mielenkiintoista nähdä onko kesätauon jälkeen tallien suhteellinen suorituskyky keinahtanut suuntaan tai toiseen. Nyt kauden loppupuoliskon alkaessa onkin hyvä peilata alkukauden tapahtumia, mitkä tallit ovat onnistuneet ja mitkä epäonnistuneet. Mistä tilanteesta tallit lähtevät loppukauteen.

Aivan ensimmäisten kisojen perusteella olin ainakin itse hyvin yllättynyt Ferrarin todellisesta suorituskyvystä vaikka merkkejä siitä olikin nähtävillä jo alkukauden testeistä. Alusta asti oli selvää, että mestaruustaistelussa saattoi hyvinkin olla mukana vähintään kaksi tallia. Viimeistä kisaa ennen tilanne vaikutti selkeästi siltä, että Mercedes olisi saanut selkeän yliotteeen Ferrarista. Ferrari otti kuitenkin kaksoivoiton Unkarista, joka tosin oli Ferrarin autolle hyvin sopiva rata. Kuntopuntari (viimeiset 5 kisaa) näyttää kuitenkin hyvältä Mercedeksen silmin:

Bottas 94
Hamilton 84
Vettel 73
Ricciardo 65
Räikkönen 49

Laskelmieni mukaan Bottas johtaisi MM-sarjaa, jos laskettaisiin vain viimeisen viiden kisan tulokset. Tämä lupaa hyvää suomalaiskatsojien loppukauteen. MM-sarjan tilanteeseen lasketaan kuitenkin kaikkien osakilpailujen tulokset, mutta kuntopuntarista näkee kuitenkin suuntaa mihin loppukausi voi johtaa. Mestaruustaistelussa on mukana kolme kuljettajaa Vettel 202 p, Hamilton 188 p ja Bottas 169 p. Pitkästä aikaa suomalainenkin taistelee tosissaan mestaruudesta.

Kauden alkupuoliskolla on ollut neljä osakilpailuvoittajaa: Vettel 4, Hamilton 4, Bottas 2 ja positiivisena yllättäjänä Ricciardo yhdellä voitollaan. Vaikka Bottaksella onkin mestaruustaistelussa mukana olevista kuljettajista vähiten voittoja, hänen tasaisuutensa voi nousta arvoon arvaamattomaan. Kukaan muu sarjan kuskeista ei ole ollut podiumilla jokaisessa viidessä edellisessä kisassa.

McLaren Hondan alkukausi on ollut täysi fiasko vaikka Unkarin tulos antoikin pientä lohtua heidän tilanteeseen. Sauberin alkukausi on ollut juuri niin huono kuin osasin odottaa, ja sieltä tuskin suurta parannusta tulee loppukautenakaan. Renaultin odotin ottavan selkeämmän harppauksen kohti kärkikamppailuja, mutta sitä se ei ole tehnyt. Sitä voi pitääkin pienenä pettymyksenä. Renaultin tilannetta pahentaa entisestään se, että heillä on vain yksi kuski, joka tuo pisteitä kisoista – kaikki Renaultin 26 pistettä on Hulkenbergin käsialaa.

Yksittäisistä kuskeista Palmer, Vandoorne, Kvyat ja Stroll ovat selkeimmin epäonnistuneet. Kaikki nuoria kavereita. Stroll on ehdottomasti parantanut otteitaan, joten melkein hän on jo kammennut itsensä tuolta listalta pois. Vandoorne on Alonsoon verrattaessa ollut selkeästi heikompi, vaikka toki auto nyt onkin mikä on. Selkeästi tämän vuoden fyysiset autot eivät ole helppoja laitteita nuorille supertalenteillekaan.

Loppukaudesta tulee vielä yksi historian mielenkiintoisimmista, kun mestaruustaistelu tiivistyy tiivistymistään. Kaikki mahdollisuudet on vielä siihen, että kauden loputtua voitaisiin juhlia suomalaista maailmanmestaria!

Näytä kommentit (1) Kommentoi

Eka kisa ajettu, monta vielä jäljelläti 4. huhtikuuta 2017 10.50.20 (Testudo)

Kauden avaus Australian Melbournessa ei ehkä ollut se tapahtumarikkain kisa, mutta mielenkiintoisia aspekteja se silti tarjosi, joita tulen seuraavassa hieman avaamaan. Uusien leveämpien autojen todellinen suorituskyky nähtiin ensimmäistä kertaa. Tämän ja edellisen Australian GP:n nopeimpia kierroksia vertaillessa nähdään, että uudet autot olivat noin 2,4 sekuntia nopeampia. Huomattava kuitenkin on, että Melbournen radalla ei välttämättä nähty vielä suurinta eroa kierrosajassa.

Ferrarin vauhti vaikutti yllättävänkin kilpailukykyiseltä vaikkakin Hamiltonin voitto katosikin pitkälti liian aikaiseen varikkokäyntiin. Jännittävää nähdä, pystyykö Ferrari todella haastamaan Mercedeksen mestaruustaistelussa. Räikkösen todellinen vauhti jäi näkemättä säätöongelmien takia, mutta se on toivottavasti ratkaistu ensi kisaan mennessä.

Bottaksen ensimmäinen kisa hopeanuolella saa ehdottomasti peukun ylöspäin. Aika-ajovauhti oli juuri sitä mitä odotettiin ja Valtteri todisti viimeistään kisassa olevansa maailmanmestarin jättämien saappaiden kokoinen jäädessä vain 1,2 sekuntia tallikaveristaan. Kauden ensimmäinen F1veikkaukset.com äänestyksen tulos oli melko selkeästi sen suuntainen, että Valtteri ainakin sen yhden kisavoiton vielä nappaa. Itse jään mielenkiinnolla jännäämään, milloin se tapahtuu.

Red Bullin vauhti oli odotettua heikompi ja Ricciardon vaihdelaatikko ongelmat omassa kotikisassaan oli hyvin harmillista katseltavaa. Vaikka Massa ei pystynytkään taistelemaan lähellekään Verstappenia, niin kuudes sija oli enemmän kuin itse odotin Williamsilta. Tosin, jos vain toinen kuskeista tuo pisteitä tallille, niin siinäkin on vaikea haastaa muita keskikastin talleja. McLaren-Honda ja Sauber olivat juuri yhtä heikkoja kuin osasin odottaa, ja tästä tulee vielä pitkä kausi Alonsolle.

Ferrarin ja Mercedeksen taisto maailmanmestaruudesta kiihtyy kauden edetessä ja seuraava kisa on ensi viikonloppuna (7-9.4). Muistakaa veikata! Uutena äänestyskysymyksenä on: Kenen uskot voittavan kuljettajien MM-sarjan kaudella 2017? Ennen kauden alkua tämä olisi saattanut olla melko triviaalikysymys, mutta voisiko Vettel tai Räikkönen oikeasti haastaa monta vuotta hallinneen Mersun. Kerro omat mielipiteesi tässä, Facebookissa tai sivun oikeassa laidassa olevassa äänestyslaatikossa!

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Kausiennakko vuosimallia 2017to 23. maaliskuuta 2017 12.35.54 (Testudo)

Suurten sääntömuutosten myötä tuleva F1-kausi näyttää ennakolta entistä kiinnostavammalta. Autoihin on tuotu enemmän mekaanista pitoa, jolloin kuskit pystyvät ajamaan mutkat entistäkin vauhdikkaammin. Kierrosaikojen odotetaan tämän myötä parantuvan useilla sekunneilla viime kausiin nähden. Suurin ja näkyvin muutos on auton ja renkaiden leveyden kasvattaminen. Yksi kysymysmerkki lieneekin se, miten helposti ohittaminen tapahtuu tulevalla kaudella, kun mutkissa ei olekaan enää niin paljoa tilaa. Toisaalta, kasvanut pito voi vaikuttaa siihen, että tulevalla kaudella nähdään ohituksia myös sellaisissa paikoissa, jossa edellisillä kausilla ei olisi voitu edes unelmoida ohittamisesta.

Kauteen lähdettäessä monissa muissa kausiennakoissa on uumoiltu testien perusteella Ferrarin haastavan Mercedeksen entistä hanakammin. Itse uskon vahvasti siihen, että Mercedes peitteli testeissä hyvinkin rajusti todellista vauhtiaan, ja on tulevalla kaudella yhtä ylivoimainen kuin edellisilläkin kausilla. Red Bullin vauhti ja muotoilu vaikuttivat testeissä jokseenkin tylsiltä. Yhdyn Formulacastin odotuksiin siitä, että suunnittelijavelho-Adrian Newey tiimeineen on kehittänyt Melbourneen täysin uuden aero-paketin. Ferrari ja Red Bull kamppailevat sijoista 2-3, heti Mercedeksen jälkeen.

Itse nimeän ylemmän keskikastin talleiksi Renault’n, Force Indian ja Toro Rosson. Renault moottorin kestävyys ja suorituskyky on pikkuhiljaa näyttänyt paremmalta, joten pystyykö tehdastalli iskemään kolmen kovimman joukkoon. Yksi Renault moottorilla liikkuva ajokki siellä on ollut jo viime kausilla, joten kyse on vain auton suunnittelusta ja henkilöistä tiimin sisällä. Jää nähtäväksi, saako Hulkenberg vihdoin näytönpaikkansa. Renault voi olla tämän kauden positiivinen yllättäjä ja saattaa sijoittua MM-sarjassa jopa neljänneksi. Vaaleanpunainen pantteri Force India oli viime kauden MM-pisteissä neljäs, joten uskon vahvasti että Force India taistelee tälläkin kaudella jopa kärkikolmikonkin kanssa, kuten Renault’kin. Toro Rosso on ajoittain pystynyt haastamaan jopa emotallinsa, mutta tällä kaudella en usko ihan niin käyvän. Taistelee todennäköisesti kuitenkin hyvistä pisteistä monissa kisoissa.

Alemman keskikastin talleiksi nimeän Williamsin ja Haassin. Williamsin syöksykierre jatkunee tulevallakin kaudella. Williams on saanut rahoituksen kuntoon, mutta Bottaksen siirryttyä mestaruustalliin, katosi tiimistä samalla se voittava kuljettaja. Pystyy taistelemaan moottorillaan ajoittain heti kärkikolmikon takana, mutta Massan hitaus ja Strollin kokemattomuus on tämän tallin akilleen kantapää. Haas yllätti kaikki iskeytymällä tulokaskaudellaan hyville pisteille. Tälläkin kaudella odottaa sopii ajoittaisia onnistumisia, mutta omat odotukset vievät tallin silti keskikastin huonommalle puolelle.

Viime kausien häntäpään tallit Manor ja Caterham loistavat poissaolollaan, mutta se ei silti tarkoita, etteikö tälläkin kaudella sarjasta löytyisi selkeät peränpitäjät. Mclaren-Hondan epäonnistuminen tämänkin kauden talvitesteissä kertoo aika karua kieltä tallin mahdollisuuksista ensi kaudelle. Vaikka vauhtia riittäisi, riittääkö kestävyys? Alonson hermot menevät useaan kertaan tälläkin kaudella ja Vandoorne voi motivaatiollaan yllättää vanhan mestarin. Sauber on yllättäin taas rahavaikeuksissa, ja kuskikaksikko näyttää melko heikolta. En usko, että vauhti riittää yhteenkään MM-pisteeseen.

Suomalaisittain tuleva kausi näyttää todella herkulliselta ja uskon vahvasti siihen, että Maamme-laulukin kuullaan useampaan otteeseen tällä kaudella. Tiedä vaikka kaksoisvoittokin olisi mahdollinen, jos kuun ja tähtien asennot ovat vain oikeat. Kuskien MM-sarjan uskon menevän kuitenkin Hamiltonille, sillä eiköhän tämä ensimmäinen kausi mene Valtterilla vielä jokseenkin opettelussa. Tämän Mersu-kuskikaksikon jälkeen MM-pisteissä onkin Max Verstappen, jonka jälkeen Vettel. Räikkönen häviää niukasti tälläkin kaudella tallikaverilleen ja on MM-pisteissä viides. Mitkä ovat teidän veikkaukset tulevaan kauteen?

Muista veikata Australian GP:n tuloksia viimeistään launtaihin klo 8 mennessä! Kauden lopussa parhaiten veikannut voittaa 50 € Verkkokauppa.comin lahjakortin! Jotta tulevat veikkauksenne onnistuvat entistä paremmin, laittakaa Soundcloudista Oskari Saaren ja Alex Niemisen vetämä Formulacast kuunteluun: https://soundcloud.com/formulacast/formulacast-s01-e07-australia

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Australian GPti 19. maaliskuuta 2013 13.15.15 (Juuso)

Huh huh.. Toivottavasti kovin moni ei lukenut aiempaa blogimerkintääni sillä en olisi voinut olla enempää väärässä! Sen huomasi myös veikkauksistani. Sain runsaat 3 pistettä ja pisteet tulivat Webberin sijoituksesta.

Ennen kun lähden kisaa purkamaan läpi sen enempää niin käydäänpäs uudestaan tallit läpi. Red Bull on nopea, mutta kuluttaa aivan älyttömästi renkaita. Ferrari oli paljon nopeampi, kuin olisin uskonut. Mercedes oli positiivinen yllättäjä, taisi Hamilton tehdä sittenkin oikein vaihtaessaan Mersulle McLarenilta. McLaren taas oli hidas kuin mikä. Pelkäänpä, että kisoissa siirrytään jo Euroopan puolelle ennen kuin McLaren kuskit näkyvät podiumilla. Lotus oli uskomaton.

Ja sitten itse kisaan. McLaren sössi jo aika-ajossa todella pahasti, varsinkin Perezin osalta. Märälle radalle superpehmeät ja kun ei suju niin laitetaan uudet superpehmeät välikelinrenkaiden sijaan...Ei näin! Muutenkin vauhti oli kyllä kauheeta ja varikkotaktiikat surkeita.

Ferrari jatkaa samaa linjaa kuin aiempina vuosina. Alonso on ykköskuski heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen. Massa johti “Samurai Alonsoa”, mutta Alonso otettiin aiemmin sisään. Tällä taktiikalla saatiin Alonson sijoitusta nousemaan ja Massa tippumaan pari pykälää. Tyypillistä.

Red Bullin renkaiden kulutus oli uskomattoman rankkaa. Autolla ei olisi mitenkään voinut ajaa kahdella pysähdyksellä. Webber otti yhtä surkean lähdön kuten yleensä. Vettel ajoi hyvin, mutta autolla ei olisi kyllä parempaan pystynyt. Näytti myös siltä, että Force Indialla ei renkaat toimi. Sutil ajoi hyvin kovemmilla renkailla, mutta pehmeät renkaat sulivat viidessä kierroksessa alle.

Erittäin isot onnittelut Kimi Räikköselle ja Lotukselle. Lotus oli viime vuonnakin hellä renkaille, mutta nyt tämä meni kyllä ihan uusiin sfääreihin. Lotuksessa on sopivasti suoranopeutta, downforcea ja se on erittäin hellä renkaille. Räikkösen ajotaitoja yhtään väheksymättä. Grosjeanin autossa oli kuulemma jokin “vika”, mutta silti oli sijoituksilla aika iso ero. Kun Räikkönen siirtyi johtoon, tiesin heti, että hän voittaa. Alonso otti välillä kunnolla kiinni, mutta vain siksi, että Räikkönen säästi renkaita. Hän hallitsi tilannetta koko ajan.

Kaikkiaan vielä ei kannata kuitenkaan maailmanmestaria julistaa. Australia ja Malesia ovat aikalailla erilaisia kisoja verrattuna Bahrainiin ja Euroopan kilpailuihin. Se, kuka on nopea Bahrainissa on vahvoilla. Malesiassa Lotus voi vielä pärjätä hyvin, sillä auto toimii hyvin kuumassa ja pieni renkaiden kulutus tulee olemaan kova sana.

Malesian kisaviikonloppu odottaakin jo tänä viikonloppuna ja parhaiten Malesiassa veikannut voittaa 20 euron S-ryhmän lahjakortin!

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Kausi 2013pe 15. maaliskuuta 2013 20.15.32 (Juuso)

Mielenkiintoinen kausi alkamassa! Tai alkoihan se jo Suomen aikaa aamuyöstä vapailla harjoituksilla. Olen yrittänyt miettiä voimasuhteita talviharjoitusten perusteella ja voin myöntää olleeni väärässä. Red Bull oli nyt selvä ykkönen, ollut kokoajan, mutta Mercedes on parantanut paljon enemmän kuin olisin uskonut. Lotusta luulin nopeammaksi, McLaren taas oli täysi yllätys. Miten viime vuoden lopussa melko hyvässä kunnossa ollut auto voikin olla niin hidas? Button itsekin sanoi, että kolmansiin aika-ajoihin ei taida Australiassa olla asiaa. Tässä hieman analyysia kärkitalleista.

RED BULL
Red Bull (Adrian Newey + Sebastian Vettel) ei ole millään asteella yllätys. Sarjan paras auto ja mielestäni sarjan paras kuljettaja. Vettel tekee kyllä virheitä, mutta kompensoi ne nopealla ajolla. Vettelissä on tosin vähän samaa vikaa kuin Hamiltonissa. Kummatkit ovat älyttömän nopeita, mutta eivät niin ystävällisiä renkaille. Red Bullin voittoja voi rajoittaa vain Pirelli. Pirellin mukaan renkaat ovat sen verran pehmeitä, että vähintään 2 varikkopysähdystä pitäisi tulla jokaiseen kisaan.

MCLAREN
Täysi floppi mielestäni. Harjoituksissa näytti vielä melko hyvältä, mutta ei enää. Kuskitkin valittavat pidon puutetta, eikä tätä ongelmaa korjata parissa päivässä. McLaren varmasti nousee, mutta siinä saattaa kestää liian kauan mestaruutta ajatellen. Perez on myös pieni kysymysmerkki. Hyvänä päivänä Meksikolainen on erittäin nopea, mutta huonona päivänä tuleekin virheitä.

LOTUS
Suomalaisittain katsottuna toivoisin vain parasta Lotukselle ja Kimi Räikköselle. Jos kuitenkin totta puhutaan, niin en usko mestaruusmahdollisuuksiin. Räikkönen ajaa varmasti hyvin ja auto on kohtuullisen nopea. Jos tämä kausi on samantyylinen kuin viimeksi, eli on monta eri voittajaa, on Räikköselläkin mahdollisuus. Uskon myös, että Lotus tulee saavuttamaan tasaisesti palkintosijoituksia, ehkä pari voittoakin. Tämä ei välttämättä kuitenkaan riitä mestaruuteen. Ehkä se on perinteinen suomalainen pessimistisyys ja kyynisyys, joka tässä puhuu. Grosjeanista en usko olevan paljoakaan hyötyä. Kolarien pelossa hän ei uskalla ajaa tarpeeksi lujaa.

MERCEDES
Ehdoton yllättäjä! Hamilton ja Rosberg ovat kummatkin erittäin kovia kuljettajia ja nyt autossakin taitaa olla vähän ytyä. Mercedeksellä on yleensä ollut todella kova suoranopeus. Jos auto toimii myös mutkissa, niin Mercedes voi olla kova vastus Red Bullille. Mercedes on kuitenkin niin iso tiimi, että rahaa riittää kyllä kehittää autoa koko kauden ajan riskeeraamatta ensi vuoden auton kehitystä.

FERRARI
Jotkut sanovat että auto ei ole hyvä, toiset taas sanovat että se on todella hyvä. Jos auto pysyy vain kasassa niin Ferrari on nopea. Ferrarilla tarkoitan Alonsoa, en Massaa. Massa ajoi viime kauden lopun hyvin, mutta Alonso on ykköskuski ja häneen panostetaan, jopa Massan kustannuksella. Ferrari ja Alonso ovat olleet aivan järjettömän huonoja häviäjiä. “Ajamme Newyetä vastaan..”, “Vettel voitti, mutta MINÄ olen paras kuljetta”.. Valivalivali..

Kaudesta on tulossa jännittävä ja luulen Red Bullin, Lotuksen ja Mercedeksen vievän palkintosijat Australiassa. Ferraria en usko näkeväni podiumilla..

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Espanjan aika-ajotla 12. toukokuuta 2012 17.24.52 (Juuso)

Oli kyllä taas niin outo aika-ajo.. Maldonadon ja Williamsin vauhti yllätti todella paljon. Luultavasti he ovat saaneet uusia osia, mitkä toimivat todella hyvin. Sennan suoritukset olivat juuri sellaista mitä oletinkin. Tälleen suomalaisten rillien läpi katsottuna, eikö olisi aika vaihtaa Bottas jo tilalle? Williamsilla on kyllä varmasti selvät suunnitelmat Bottakselle, sillä hän saa ajaa melkein kaikissa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Ja aina saa Sennan auton.. Mitä pidemmälle kausi etenee ja Bottas ei pääse ajamaan kisaa, niin tatsihan siinä vaan häviää.

Caterhamilla kaikki on kuten ennenkin. Hitaita ovat ja uudet osat eivät tuoneet mitään etua. Lisäksi Petrov on selvästi paljon nopeampi kuin Trulli viime vuonna. Voittanu ihan hyvin Kovalaista niin kisoissa kuin aika-ajoissakin. Kovalaisen ykköskuskin asema saattaa alkaa heikentyä. Viime kauden päätteeksi Kovalaisella olisi voinut olla mahdollisuus päästä hieman parempaan talliin, nyt jos Petrov pesee Kovalaisen pahasti, alkaa mahdollisuudet olla taas heikot. En usko, että Caterham tulee parantamaan vauhtiaan pahemmin tässä lähivuosina. Edellytykset siihen kyllä on. Hyvät tiimijäsenet ja hyvät sponsorit/yhteistyökumppanit. Kuskitkin ovat vähintäänkin keskitasoa. En vaan itse usko Mike Gascoynen taitoihin. Kyllähän hän on ollut monessa huipputallissa, mutta ei hän silti ole pahemmin mitää konkreettista saanut aikaan.

Renkailla pelleileminen meni kyllä tässä aika-ajossa taas ihan uusiin sfääreihin. Jengi alko matkimaan Lotuksen taktiikkaa oikein kunnolla. Shumi ja Vettel eivät käyttäneet renkaita ollenkaan. Ja veikkaan vähän, että Button sekä Webber lähti renkaisen säästölinjalle myös. Lotuksen aika-ajo vauhti ei ollut ihan kärkeä, mutta ei se haittaa. Vaikka nyt heillä ei ole niin paljoa uusia renkaita, Lotus on edelleen hellä renkaille ja nopea kisavauhdissa. En yhtään ihmettelisi, jos Räikkönen nähtäisiin taas palkintopallilla.

107 % sääntö on muuten aivan täysin turha! Karthikayan ei päässyt 107 % säännön sisään, mutta salettii tuomarit antavat kisaluvan. Miksi siis tämä sääntö on olemassa kun tuomarit päästävät hitaat mukaan kuitenkin?! Ei kyllä muutenkaan tuomariston toiminta ole aina ihan kohdallaan. Muutenki olen vähän eri mieltä nykyisistä F1-säännöistä. Renkaat on surkeat, typeriä sääntöjä, tuomaripeli kusee kisoissa.. Voe voe…

Lopuksi, se kuka veikkaisi supertriplassa aika-ajojen TOP 3:n oikein, onneksi olkoon! Tuolla kertoimella eurolla olisi saanu jo aika nätit rahat.. Kelpaisi mullekkin..

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Blogi taas pystyssä!to 12. huhtikuuta 2012 14.22.53 (Juuso)

Ensimmäiseksi haluan pahoitella tätä turhan pitkää hiljaisuutta blogirintamalla. Kiireiden takia blogin kirjoitus on jäänyt käytännössä olemattomaksi. Formuloita seuraan edelleen aktiivisesti ja mittarissa on jo 6 kautta missaamatta yhtään kisaa. Nyt pahimmat kiireet ja reissaamiset ovat hetkeksi aikaa ohi ja pystyn taas tänne kirjoittelemaan :)

Alkukautta voisi kuvailla mielestäni vain yhdellä sanalla: OUTO! Red Bull ei ole enää nopein, Kimi Räikkösen Lotus taas on todella nopea. Ferrarin hitaus ei oikeastaan ihmetytä. He ovat sössineet jo pari kauden aloitusta huonolla autolla. Caterham ei ole keskikastissa, mitä he kovasti uhosivat. Toro Rosso on harpannut eteenpäin, kuten myös Sauber. Mersu on yllättänyt positiivisesti. McLaren ei ollut mielestäni yllätys..

Viime kilpailussa Alonson voitto oli ihme ja tämän takia taisi tulla veikkauksissa huonoimmat pisteet ikinä. Mielestäni koko F1Veikkaukset.comin olemassaoloaikana ei pisteitä ole kisassa jaettu näin vähän :) En nyt lähde purkamaan aiempia kisoja sen tarkemmin, sillä niissä on ollut niin paljon erilaisia sattumia. Niin sanottua normaalia kisaa ei ole vielä ollut ja voi olla, että sellaista ei tulekaan ennen kuin päästään Eurooppaan.

Kiinan GP tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. McLaren tulee varmaankin pärjäämään hyvin. Ferrarilta Alonso voi päästä pisteille, toisin kuin Massa.. Voisivatkin jo tuon Massan vaihtaa. Perezhän olisi vissiinkin korvaaja, mutta kannattaako sinne nyt lähteä kun Sauber on huomattavasti nopeampi. Kimi Räikkönen on ajanut vain yhtenä kautena Kiinassa ja siitä on jo hetki aikaa. Räikkönen on tehnyt jokaisessa kisassa ja/tai aika-ajoissa pieniä virheitä ja nyt kun lähes tuntemattomalle radalle lähtee ajamaan, voi tulla ongelmia. Odotan Räikkösen todistavan todellisen vauhtinsa vasta Euroopassa. Tottakai jos asiaa katsotaan sinivalkoisten lasien läpi niin sanoisin, että Räikkönen on podiumilla ja taistelee maailmanmestaruudesta. Mutta toisaalta miksi ei taistelisi? Lotus on älyttömän nopea ja kausi on pitkä. Lisäksi tällä kaudella tullaan varmasti näkemään monta voittajaa, mikä tasoittaa kärkeä hyvin.

Tälle kaudelle olemme tosiaan saaneet hieman palkintojakin jakoon, jotta veikkauskiinnostus säilyisi :) Suurimman osan palkinnoista tarjoan ihan omasta pussista, mutta nyt Kiinan GP:seen sain ihan sponsorinkin. Elisa Studio tarjoaa Kiinan GP:ssä kolmelle parhaalle palkinnoksi 2 leffalippua sekä 2 herkkulippua! Joten kipinkapin veikkaamaan ja lunastamaan palkintoja!

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Miksi Williamsille?la 12. marraskuuta 2011 18.47.54 (Juuso)

Alun perin otsikkoni piti olla: Ei Räikkönen Williamsille mene! En uskonut hetkeäkään, että Räikkönen olisi menossa Williamsille. Uskoin kyllä F1 paluuseen, mutta Williams? Mietin, että olisiko tämä joku kikka, millä Räikkönen lähtisi hakemaan parempaa tallia. McLarenilla ei ole tilaa, Red Bullilla ei ole tilaa, Mersulla ei ole tilaa, Ferrarilla ei ole tilaa. Renaultilta saattaisi irrota paikka, jos Kubica ei pysty ajamaan. Mutta Williams?!

Tämän takia vaihdoinkin otsikoksi: Miksi Williamsille? Williams on yksi menestyneimpiä talleja F1 historiassa, mutta ei 2000-luvulla. Sopimushan ei ole vielä varma ja Frank Williams on sanonut, että raha voi olla ratkaiseva tekijä Räikkösen palkkaamiseen. Sehän on sanomattakin selvää, että ei Räikkönen saa 45 miljoonaa euroa vuodessa kuten Ferrari aikoina. En kuitenkaan usko, että Räikkösellä olisi rahan puutetta. Hän haluaa voittaja-auton. Olen miettinyt pääni puhki, miksi Williams- diili voi edes olla mahdollinen. Ensi kaudella voimasuhteet tulevat pysymään aikalailla samoissa. Red Bull ykkönen, McLaren ja Ferrari seuraavaksi. Mersu voi ehkä parantaa hieman vauhtiaan. Caterham (entinen Lotus) voi parantaa itsensä keskikastiin, mutta Williams ei taistele mistään muusta kuin säälipistesijoista. Voisiko olla, että Räikkönen petaa enemmänkin 2013 kauteen? 2012 olisi harjoittelua. Se ei kyllä kuulosta Räikköseltä. Tosin onhan Räikkönen lupautunut hoitamaan enemmän PR-päiviäkin..

2013 kaudella säännöt muuttuvat radikaalisti ja silloin voimasuhteet voivat muuttua erittäin paljon. Nykyään ei testipäiviä ole paljoakaan, joten Räikkösen pitää käydä hakemassa ajofiilis takaisin kisoissa. Keskikastissa tapahtuu enemmän ohituksia, ajaminen on paljon tiukempaa kuin top 5:ssa. Voiko tosiaan olla, että Williams on saanut vakuutettua Räikkösen siitä, että 2013 talli on erittäin kilpailukykyinen. Williams on saanut uusia sponsoreita, joten budjetti pitäisi alkaa olla jo kunnossa. Yksi vaihtoehto voi myös olla, että Räikkönen katselisi jo 2013 Red Bull paikkaa. En usko, että Webber ajaa enää silloin. Vettel ja Räikkönen voisivat olla aika kova kuskikaksikko, he ovat kuitenkin myös kavereita siviilissä. Vettel nauttii kuitenkin selvää ykköskuskin asemaa Red Bullilla. Tuosta skenaariosta voisi kehkeytyä uusi Hamilton-Alonso kriisi.

Olisin halunnut Räikkösen mielummin Nascariin, hän ajoi kuitenkin ihan hyvin siellä. Olisi kiva nähdä yksi menestyvä Suomalainen moottoriurheilija jenkkilässä. Oletin, että Markus Niemelä olisi lähtenyt IndyCariin tai Nascariin ChampCar Atlantic mestaruuden jälkeen. Hän kuitenkin siirtyi Sprint Careihin. Niemelä pärjää siellä kuitenkin todella hyvin, joten toivoa on, että Niemelä pääsisi vielä valloittamaan IndyCaria tai Nascaria. Räikkönen haluaa kuitenkin takaisin F1:iin, enkä kyllä voi miestä asiasta moittia. F1 on kuitenkin moottoriurheilun kuninkuusluokka. Toivon todella, että Räikkönen palaa formuloihin.. Voittajana..

Näytä kommentit (0) Kommentoi

Onneksi olkoon Renault...pe 26. elokuuta 2011 13.35.18 (Juuso)

...olette tipahtaneet selvästi kärkitiimeistä keskikastin maksutiimeihin. Oli aivan naurettava päätös vaihtaa Heidfield Sennaan, varsinkin kun Heidfield on ajanut paremmin kuin Petrov. Vielä pisteenä i:n päälle, Senna hajotti autonsa heti ensimmäisissä harjoituksissa. Okei, vettä satoi, mutta niin tulee varmasti satamaan vielä paljon lisää tämän viikonlopun aikana. En kyllä ymmärrä, mistä Senna saa sponsorirahansa, kuskihan on aivan täysi susi. Se, että enonsa oli yksi parhaimmista F1-kuljettajista ikinä, ei kerro että sisaren poika olisi yhtä hyvä. Formuloissa ei kuitenkaan puhuta niin pienistä rahoista, että kannattaisi alkaa sponsoroimaan kuljettajaa vain siksi että hän on sukua oikealle F1-mestarille. Gp2:sta löytyy paljon parempiakin kuljettajia ketkä ansaitsisivat ajaa F1:ssä enemmän kuin Senna. Bianchi, Clos, Bird tai ehkäpä jopa Grosjean olisivat parempia vaihtoehtoja. Grosjean nyt on pieni kysymysmerkki. Kovaa hän ajaa Gp2:ssa, mutta F1:ssä hän oli täysi susi. Mutta silti hänkin olisi parempi vaihtoehto kuin Senna. Ihmettelen muutenkin, että mihin Brasilialaistaito on hävinnyt? Barichello on jo vanha kuin taivas, Massa on muuttunut täydeksi lussuksi ja Senna ratsastaa vaan enonsa nimellä..

Veikkaan myös, että Red Bullin vauhti ei enää vastaa Mclarenin ja Ferrarin vauhtia, eikä kyllä oikeastaan tarvitsekaan. Vettelin ottamat turvalliset 2. -4. sijan sijoitukset tekevät hänestä jo selvän maailmanmestarin ja ehkä on ihan fiksua lähteä keskittymään jo ensi kauden autoon. Resursseja Red Bullilla ei kuitenkaan ole niin paljoa kuin tehdastalleilla. Katsojillekin voi olla ihan kiva nähdä jotain muutakin kuin vain Vettelin voittoja. Veikkaaminenkin muuttuu vaikeammaksi, kun ei voi vain laittaa Vetteliä johtoon ja Hamiltonia ja Alonsoa seuraaville sijoille. Red Bullin vauhti ei Rellu- moottorien takia ole paras mahdollinen, joten veikkaan, että Belgiassa Mclaren ja Ferrari ovat ne tallit, jotka taistelevat voitosta, kuskeista Hamilton, Button ja Alonso. Massalta taas on aivan turha odottaa yhtään mitään...

Lisäsimme F1veikkauksiin Liiga-ominaisuuden. Tämä tarkoittaa että pystytte luomaan omia liigoja ja kutsumaan sinne ihmisiä. Tällä tavoin pystytte helpommin seuraamaan, kuka kaveriporukasta on tällä hetkellä kärjessä. Liigat näkyvät vain siinä oleville, muut eivät siis pysty katsomaan minkälaisia liigoja olette muodostaneet. Tämä oli yksi kehitysidea mitä pyydettiin jo kauden alussa, mutta saimme sen valitettavasti vasta nyt kehitettyä. Otamme edelleen kehitysideoita vastaan, jotta pystymme tekemään F1veikkaukset-palvelusta entistä paremman.

Näytä kommentit (3) Kommentoi

Keskikastin hitain = jälkikastin nopeinsu 10. huhtikuuta 2011 22.01.16 (Juuso)

Kovalaisen ja Trullin Lotus ei ollut lähelläkään sitä nopeutta mitä he olivat uhonneet. He olivat ehdottomasti lähempänä keskikastia kuin viime vuonna, mutta keskikastin hitain on mielestäni sama asia kuin viime vuoden jälkikastin nopein. Lotuksen teknisellä johtajalla Mike Gascoynella on paljon kokemusta monesta eri F1-tallista, mutta onko hän oikeasti saavuttanut pitkän uransa aikana mitään? Mielestäni ei.. Lotus sai juuri hienon sponsorisopimuksen Dellin kanssa. Heillä on myös sponsorisopimus CNN:n kanssa. Toivottavasti Lotus voisi tuoda vähän kunniaa näille menestyneille brändeille ja päästä ehkäpä säälistä kerran pisteille tällä kaudella.

Malesian GP:n onnistujaksi nostaisin BMW Sauberin Kobayashin. Hän teki aivan uskomattoman hienoja ohituksia ja oli selvästi viime kisan tulokassensaatio Pereziä parempi. Kobayashi taisteli monta kertaa Shumin kanssa ja hän todisti näissä kamppailuissa kyllä taitonsa. Olen aina ihaillut japanilaisia kuljettajia, kuten esimerkiksi Takuma Satoa. Satolla kesti muutama kausi päästä parhaimpaan terään, mutta hän on silti mielestäni yksi parhaimmista viimeisen 5 vuoden aikana ajaneista japanilaisista kuljettajista. Oli aika että Japani saa uuden kovan kuljettajan kuninkuusluokkaan.

Toinen hieno onnistuja oli Paul di Resta. Viime vuoden DTM-mestari di Resta on ensimmäisellä F1 kaudellaan osoittanut taitonsa. Malesiassa Sutil jäi pahasti di Restan kyydistä. Force Indian suoranopeus oli aivan omaa luokkaansa. Olisikohan niin, että talli tähtää taas menestykseen nopeilla radoilla, kuten Monza ja Spa. Pari vuotta sitten Force Indiahan oli näillä radoilla taistelemassa voitoista.

Katson nykyään kisani Elisa Viihde -palvelun MTV3 Katsomo -palvelusta. Tämä on aivan mahtava tapa katsoa formuloita! Saat normaalikuvan lisäksi esimerkiksi incar-kuvan. Voisi maikkarin selostustiimi ottaa saman palvelun käyttöön selostamossa. Sen verran hakoteilla Oskari Saari ja Erkki Mustakari ovat olleet muutamaan otteeseen selostaessaan kisaa. JJ Lehto sentään pysyi jotenkin ajantajussa kisan aikana, mutta ilman JJ:tä on maikkarin F1-tiimi hieman hakoteilla. Jos omistatte Elisa Viihde -palvelun, suosittelen ehdottomasti maikkarin Katsomo -palvelua. 6,90e/kk on vielä halvempi hinta kuin normi maikkarin kanavapaketista. Fullscreen moodilla kisa näkyy kaikenlisäksi vielä HD-tasoisena.

Petrovin viime kisan huippumenestys ei tässä kisassa aivan onnistunut. Tallikaveri Heidfield pääsi kyllä podiumille, mutta Petrovin viime kauden kaltaiset omat virheet tulivat taas tässä kisassa esiin. Tämän kauden renkaat kuluvat nopeasti, mutta kyllä muut kuskit pysyivät radalla vaikka renkaiden kunto heikkeni. Petrovin ilmalento oli hieno ja nätisti lähti ratti irti, mutta ei tällä tavalla pisteitä kisoista haeta. Rellu on kuitenkin parantanut vauhtiaan paljon. Kunhan kuskit pystyisivät tasaisiin suorituksiin..

-Juuzou

Näytä kommentit (2) Kommentoi

Malesian GPpe 8. huhtikuuta 2011 09.24.00 (Juuso)

Tänä viikonloppuna ajetaan Malesian GP ja näyttää siltä, että aika-ajo tai kilpailu on sateinen. Itse mielelläni
näkisin sadetta vasta kilpailussa. Ja mieluiten puolessa välissä kisaa. Sade tekee veikkaamisesta vaikeaa,
mutta olisi kiva nähdä pärjääkö Vettel nykyään sateella paremmin kuin ennen. Kuivaa keliä haluan nähdä
siksi, jotta voin nähdä onko Kovalaisen ja Trullin Lotus OIKEASTI parantanut viime kaudesta. Malesiassa on
kuuma, joten renkaiden lämpenemisongelma ei pitäisi olla ainakaan syynä. Lotuksella on vielä pitkä matka
siihen, että he pystyisivät olemaan joka kisassa edes lähellä pisteiden saantia. Jos vauhti ei ole parantunut
niin ehkäpä jossain vesikisassa he voivat saada pari säälipistettä.

Kovalaisen mahdollisesta siirtymisestä Ferrarille on myös ollut puhetta. Itse en ole näitä uutisia
noteerannut ollenkaan. Mahtavaa olisi nähdä Kovalainen Ferrarilla, mutta onko siitä sitten niin paljoa
hyötyä jos joutuu Alonson pillin mukaan siellä ajelemaan. Sitä en epäile, että Massa lopettaisi tämän
kauden jälkeen. Alonso on selvä ykköskuski ja Massa ei edes hyvällä vauhdilla tule sitä asemaan
heilauttamaan. Omapahan on vikansa kun on sen verran lussu kuski, että ei uskalla pitää puoliaan. Ei
pelkällä piipityksellä kerätä mainetta Ferrarilla. Veikkaan myös, että viime kisassa Buttonin ohitettua
shikaanin suoraksi ajamisen jälkeen Massan, tuli tallimääräys, että Alonso äkkiä ohi ennen kuin Button
antaa Massalle tietä. Ferrari on mahtava talli, mutta kiero kuin korkkiruuvi.

Viimeisten uutisten mukaan Webberin Red Bullissa ei viime kisassa ollut mitään suurempaa vikaa. Sehän
on selvä, että Vettelin piikkiin Red Bullilla ajetaan. En yhtään ihmettelisi jos Newey olisi suunnitellut tämän
kauden auton enemmän Vettelin ajotyylin mukaiseksi. Ehkä vahingossa, ehkä tahallaan..

Lopuksi haluan vielä kommentoida hieman Räikkösen Nascar uutisia. Aivan mahtava juttu! Nascar on
mielenkiintoinen laji ja vihdoinkin sinne saadaan vähän suomalaisverta. En kyllä välttämättä usko, että
Räikkönen ajaa siellä kovinkaan tosissaan. Hänellä nyt sattuu olemaan rahaa sen verran, että voi kokeilla
käytännössä kaikkea mikä edes vähänkään kiinnostaa. Kuka tietää, jos hän vaikka kiinnostuisi lajista ja
vaihtaisin rallin täyspäiväisesti Nascariin. Ei se huono asia olisi.

-Juuzou

Näytä kommentit (1) Kommentoi

Nimeni on Juuso ja olen formula addiktito 31. maaliskuuta 2011 21.20.34 (Juuso)

Tervetuloa lukemaan blogiani! Tarkoitukseni on kirjoittaa tähän blogiin omia ajatuksiani formuloista. Olen seurannut F1:iä jo pidemmän aikaa ja viimeisen kuuden vuoden aikana ei ole yksikään kisa jäänyt väliin. Viime vuonna pääsin vihdoin ensimmäistä kertaa paikan päälle seuraamaan Belgian Span kilpailua. Yksi syy tämän blogin kirjoittamiseen on se, että minulla on paljon puhuttavaa formuloista - ystäväpiirini ei vain yksinkertaisesti jaksa enää kuunnella minua. Tästä johtuen minulla on nyt mahdollisuus purkaa blogiini ne asiat, mitä haluan puhua formuloista.

Ensimmäinen kisa on nyt takana ja omalta osaltani veikkaukset eivät menneet ihan nappiin. BMW Sauber oli varmasti suurin yllättäjä. Vettelin vauhti oli sitä, mitä oletinkin, mutta Webberin nopeus ihmetytti. Heikki Kovalaisen Lotus näytti olevan samoilla linjoilla kuin viime vuonna, mutta tallin mukaan hitaus johtui siitä, että he eivät saaneet renkaitaan lämpenemään tarpeeksi. Seuraavassa kisassa Malesiassa pitäisi olla huomattavasti lämpöisempi, joten ehkäpä siellä sitten näemme, onko Lotus päässyt mukaan keskikastiin.

Haluan vielä ensimmäisessä blogimerkinnässäni palata BMW Sauberien hylkäykseen. Jos takasiipi ei ole sääntöjen mukainen, on ymmärrettävää, että heidät kuuluu hylätä. Mielestäni kuitenkin tallipisteiden menetys olisi tässä tapauksessa riittänyt, sillä pari milliä liian leveä siipi ei käytännössä tuo mainittavaa ajallista hyötyä kilpailussa. Perez ja Kobayashi ajoivat kummatkin erinomaisen kisan ja he olisivat ansainneet pitää pisteensä.

Mielenkiintoinen asia tulee tällä kaudella olemaan myös se, että pääseekö Hispania kertaakaan mukaan kisaan tällä kaudella. Vai kaatuuko talli kesken kauden....

-Juuzou

Näytä kommentit (1) Kommentoi
Näytä uusimmat kirjoitukset

Äänestys

Taisteleeko Räikkönen kaudella 2020 pistesijoista?

Kyllä, joka kisassa
Kyllä, joka toisessa kisassa
Vain muiden epäonnistuessa
Ei, korkeintaan hajapisteitä
 Näytä tulokset


Käyttäjäehdot Rekisteriseloste
F1Veikkaukset.com © 2009-2021. Ota yhteyttä